ID : 1400813803618652 ID : 1571460719846015

In onze buurt

Cultureel erfgoed
op 27.8 Km in onze buurt

Abbaye de Stavelot

Of u nu geïnteresseerd bent in de geschiedenis van een van de oudste kloosterfundamenten van België of die van het mooiste racecircuit ter wereld of dat u zich wilt onderdompelen in het artistieke universum van een van de opvallendste personages uit de 19e eeuw, de dichter Guillaume Apollinaire: kom de Abdij van Stavelot ontdekken en maak kennis met dit monument dat op de erfgoedlijst van Wallonië staat.
Renée Bourlet
Waarom we u dit aanbevelen
Abdij van Stavelot, een historische schat in het hart van de Belgische Ardennen! ???? Genesteld in een schilderachtige omgeving is deze eeuwenoude abdij een waar venster op het verleden en een must-see bestemming voor geschiedenis- en cultuurliefhebbers.
Culturele activiteiten
op 15.3 Km in onze buurt

Monde Sauvage Safari Parc

 Uw safari op 25 km van Luik! Een echte Afrikaanse safari. U hoeft niet ver te reizen of duur te betalen... Met een treintje of met de auto ontdekt u de Afrikaanse fauna in een natuurlijke omgeving, ontworpen om ze in semi-vrijheid te laten evolueren. Kom en ontdek de Humboldt-pinguïns, de Bear Canyon, de Noord-Amerikaanse ruimte en zijn redwood-steeg. 3 adembenemende didactische voorstellingen: Papegaaien, zeeleeuwen en roofvogels. De volières en de junglekoepel: Exotische vogels zijn te observeren in de binnenvolières in de omheining van de koepel waar ook reptielen en tarantula's te vinden zijn. De grote buitenvolières bieden een indrukwekkende collectie watervogelsoorten. Grote katachtigen, beren en eilanden met apen en lemuren, die in harmonie met hun omgeving leven. Het Zuid-Amerikaanse plateau. Ontdek het Fraxinus avontuur, boomklimparcours. Grote speeltuin, restaurant, zelfbediening, souvenirwinkel. Totale duur van het bezoek: +/- 5u. Parkeren: € 6 (online of aan de kassa te koop). Geen honden toegestaan
Renée Bourlet
Waarom we u dit aanbevelen
Vous trouverez avec enfants et petits enfants, de quoi occuper toute votre journée. Une belle pleine de jeux complète la visite des animaux de chez nous et d'ailleurs et pourquoi pas manger un bout sur place ? Tout pour passer une journée inoubliable.
Culturele activiteiten
op 16 Km in onze buurt

Abbaye de Beaufays

 Fondée en 1123, l'Abbaye de Beaufays a traversé plus de neuf siècles d'une histoire parfois mouvementée.
Renée Bourlet
Waarom we u dit aanbevelen
Ter informatie: Bier - De bron waaruit Robert en zijn metgezellen 900 jaar geleden hun water haalden, stroomt nog steeds op de binnenplaats van de Priorij. Het is ook uit deze bron dat de kanunniken water putten om in de oude brouwerij hun bier te brouwen. Het Priory-bier, gebrouwen door onze brouwer-partner, is geïnspireerd op de traditie die de kanunniken van Saint-Augustin dierbaar is
Sportive activiteiten
op 4.4 Km in onze buurt

Domein van Palogne

 Gelegen in het dal van een groene vallei, in het hart van het Domein, straalt de ""Ferme de Palogne"" welzijn uit en verwelkomt u in talloze mogelijkheden voor ontspanning en natuursporten: kajaks, mountainbiken (3 mountainbikecircuits van 12 km), Bewegwijzerde wandelingen (9 suggesties van 2,5 tot 11 km - kaarten te koop bij de onthaalpunten), speeltuin, minigolf, Multi sportterrein... Mis de taverne "Al la Gatte d'Or" in de oude woning uit de 18e eeuw niet: proef de lokale specialiteiten en geniet van een aangenaam moment met familie of vrienden!
Renée Bourlet
Waarom we u dit aanbevelen
Een waar genot Uitwaaien terwijl u de rijkdommen van deze prachtige vallei verkent, dat kan op Domaine de Palogne! Hun vloot mountainbikes en E-mountainbikes groeit om u nog meer sensaties te bieden. Wat een verrijkende ontdekkingen!
Cultureel erfgoed
op 28.7 Km in onze buurt

Château Féodal de La Roche-en-Ardenne

   Ga terug in de tijd en ontdek de ruïnes van het beroemde feodale kasteel dat uitkijkt over het charmante stadje La Roche-en-Ardenne. De ruïnes van het middeleeuwse kasteel, gebouwd tussen de 11e-12e en 13e eeuw, domineren de vallei. Ze zijn genesteld tussen een lus van de Ourthe en de steile hellingen van de Deister-heuvel en vallen op door hun donkere en indrukwekkende massa. In bepaalde periodes van het jaar vinden er in het kasteel verschillende activiteiten plaats, zoals boogschieten en ambachten, valkerijshows, enz. Op sommige avonden, rond het vallen van de avond - behalve bij slecht weer -, kan je zelfs de geest van gravin Berthe de La Roche zien ronddwalen op de ruïnes van het kasteel, op de plek van haar tragische dood.     Toegangsprijs:  6.5 € per kind (tussen 3 en 12 jaar) + €2/p.p. bij animaties . 8.5 € per volwassene (vanaf 2 jaar) + €2/p.p. bij animaties . Groepstarief (+ 15 personen ): 0.50 € korting p.p.   Op reservatie via e-mail: E-mail: info@chateaudelaroche.be Gidsbeurt: 50 € per gids. Gidsbeurt met degustatie van onze lokale producten: 27 € p.p.  Goed om weten:  In geval van sneeuw en/of ijs wordt het kasteel wellicht gesloten. Uw ticket blijft dan geldig tot op een latere datum.    Het kasteel is doordeweeks geopend van 11 tot 17u. De laatste toegang is een half uur voor sluitingstijd. De duur van uw bezoek bedraagt ongeveer 45 minuten.     De toegang is helaas moeilijk voor mensen met beperkte mobiliteit.   Gelieve per mail te reserveren vanaf 15 personen : info@chateaudelaroche.be .   Wij wensen u een aangenaam bezoek aan ons prachtig kasteel! Het team van het Feodale Kasteel van La Roche-en-Ardenne.
Renée Bourlet
Waarom we u dit aanbevelen
Ja ja ja, ik zag...of dacht dat ik het zag ha ha Sommige avonden, rond het vallen van de avond - behalve bij slecht weer - kun je zelfs de geest van gravin Berthe zien ronddwalen op de ruïnes van het kasteel, op de plaats van zijn tragische dood .
Culturele activiteiten
op 23.4 Km in onze buurt

Chlorophyll Park

Zowel het Chlorophyllepark als het park Brasserie zijn vanaf 10 februari 2024 elke dag geopend tijdens de Belgische en Nederlandse feestdagen. Parc Chlorophylle is een recreatief, educatief en artistiek bospark van 9 ha in het hart van het Ardense bos, tussen de Baraque de Fraiture en de Ourthevallei. Een educatief parcours van 2 km, een prachtige loopbrug in de boomtoppen en themaspeeltuinen laten je toe om op een speelse manier het bos te ontdekken. 🕐 Controleer de data/tijden op onze online kalender. van 10 februari tot 10 maart: maandag tot vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur; Zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur van 11 maart tot 28 maart: alleen zaterdag en zondag geopend van 10.00 tot 17.00 uur van 29 maart tot 2 juni: elke dag open van 10.00 tot 17.00 uur (gesloten op maandag en dinsdag met uitzondering van schoolvakanties en feestdagen) van 3 juni tot 30 juni: woensdag tot vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur; weekend van 10.00 tot 17.00 uur 1 juli tot 5 juli: elke dag van 10.00 tot 17.00 uur 6 juli tot 25 juli: elke dag van 9.30 tot 18.30 uur 26 juli tot 1 september: elke dag van 10.00 tot 17.00 uur 2 september t/m 20 oktober: woensdag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur (geen brasserie), weekend 10.00 tot 17.00 uur 21 oktober tot 3 november: elke dag van 10.00 tot 17.00 uur 4 november t/m 17 november: alleen in het weekend van 10.00 tot 17.00 uur   Aandacht: Voor een online reservering dient u uw tickets minimaal 2 uur vóór uw geplande bezoek te kopen. Laatste toegang 2 uur vóór sluitingstijd van het park. Ter plaatse betalen mogelijk. Reserveren is niet verplicht.   💶Prijs: Normale prijs Volwassene: € 9,50/volwassene. Normale prijs Kind (3 tot 12 jaar): € 8,50/kind. schattenjacht: 1€ per kind 🏠 Inwoners van Manhay : Gratis toegang alleen met bewijs van adres voor elke bezoeker (bijvoorbeeld identiteitskaart voor elke persoon ouder dan 3 jaar OF gezinssamenstelling Zonder bewijs van woonplaats in de gemeente MANHAY wordt er geen gratis toegang toegepast.   ⚠️Let op! Honden zijn niet toegestaan (geleidehonden wel). Twee kennels zijn gratis beschikbaar (reserveren verplicht). Toegankelijkheid voor kinderwagens en rolstoelen in het park (behalve bij de loopbrug) Welkom iedereen in Parc Chlorophylle!
Renée Bourlet
Waarom we u dit aanbevelen
Faites vous plaisir avec vos enfants ; grimpez dans les arbres et prenez un bol d'air. Quel bonheur
Culturele activiteiten
op 16.5 Km in onze buurt

Tramway Touristique de l'Aisne

 De Tramway Touristique de l'Aisne (T.T.A.) exploiteert een deel van een authentieke Ardense vicinalijn (secundaire spoorlijn). Vertrekkend vanaf het station nemen de voertuigen van weleer (sommige zijn meer dan honderd jaar oud ) je mee op een rit door een glooiend landschap dat onaangetast is door de tijd. Bij het station van de Tramway Touristique de l'Aisne vind je het museum en het Koninklijk Syndicat d'Initiative d'Erezée . De tram loopt een groot deel van zijn traject langs de rivier de Aisne , zodat je de typische flora en fauna van de Belgische Ardennen kunt ontdekken. We kijken ernaar uit u te verwelkomen!
Renée Bourlet
Waarom we u dit aanbevelen
Ga terug in de tijd met een toeristentram. Een geweldige manier om de natuur van de Ardennen te ontdekken
Culturele activiteiten
op 28.4 Km in onze buurt

Darcis Chocolatier

Un voyage inoubliable au coeur du chocolat. Voyagez aux origines du chocolat en vous faufilant à travers les couloirs de notre temple Maya, embarquez ensuite à bord de la Caravelle de Cortez et traversez les océans vers l'Europe. Au fil de la visite, vous arriverez en pleine époque de la Révolution Française dans un salon bourgeois pour enfin vous plonger dans l'ambiance des premières boutiques de chocolat du début du 20ème siècle. A l'étage, ne manquez pas la suite du parcours, retraçant les gestes du chocolatier, les bienfaits du chocolat et bien d'autres surprises ... Vous terminerez votre voyage le long de nos ateliers et observerez nos artisans en plein travail. La fabrication du chocolat n'aura plus aucun secret pour vous !
Renée Bourlet
Waarom we u dit aanbevelen
Niets te zeggen: te lekker....maar niet goed, UITSTEKEND Ah, Belgische chocolade....maar die van DARCIS!
Sportive activiteiten
op 21.8 Km in onze buurt

La Ferme de la Bourgade

 Verscholen tussen de heuvels van een klein dorp ligt de Ferme de la Bourgade.  Het is een familieboerderij, waar jong en oud deelnemen aan de dagelijkse taken. Wij bieden twee activiteiten aan:  De boerengolf (vrijdag t/m zondag) en zaterdag (om 11.00 uur) een rit met de tractor   Boerengolf is duidelijk geïnspireerd op het traditionele golf, behalve dat je de bal slaat met een klompje en dat de golfbaan een weiland is waar het niet ongewoon is om tussen de koeien te spelen... Het is een aangename wandeling tussen de glooiende weilanden. De route, gelegen in een rustige en natuurlijke omgeving, volgt de stroom van de Moressée. Iedereen kan het spelen, het is gemakkelijk. De char à banc-rit is een originele manier om de regio te ontdekken door plaats te nemen aan boord van onze ""char-à-bancs"". Ideaal voor een uitje met familie, vrienden of collega's.
Renée Bourlet
Waarom we u dit aanbevelen
Een waar genoegen om te verblijven in La Ferme de la Bourgade. Wat een geweldige activiteiten en wat een lekker vlees. Jammie...
Komt naar ons toe