1651987424941877 498-669-0175

Onze nieuwsberichten

pexels-cottonbro-3923156

COVID: up-to-date regelgeving - Voor alle informatie: 0800 14689

Een aarzeling? Neem contact op met onze partners:

 • Om de verspreiding van het virus te beperken is het belangrijk om in alle sociale contacten de zes gouden regels te respecteren. Daarnaast wordt een aantal beperkingen opgelegd:
 • Het wordt aanbevolen dat u geen nauw contact heeft met meer dan één persoon buiten uw huishouden. Met "nauw contact" wordt bedoeld een contact van meer dan 15 minuten, zonder de 6 gouden regels zoals de veiligheidsafstand en het niet dragen van een masker te respecteren. Grootouders wordt sterk aangeraden geen nauw contact te hebben met hun kleinkinderen.
 • Elk huishouden mag thuis ofin toeristisch logies maximaal één en hetzelfde langdurig nauw contact per gezinslid per keer, per periode van 6 weken.
 • Een geïsoleerd persoon kan, naast dit blijvende nauwe contact, op een ander moment thuis of in een toeristisch verblijf een extra persoon verwelkomen. Maatregelen voor sociale afstand moeten worden gerespecteerd bij deze extra persoon en het wordt aanbevolen om dit extra contact niet te veel af te wisselen. Aan de andere kant ligt het blijvende nauwe contact vast.
Behoudens de uitzonderingen voorzien in het ministerieel besluit, zijn de bijeenkomsten beperkt tot vier personen, kinderen tot 12 jaar niet inbegrepen. Leden van hetzelfde huishouden kunnen wel samen reizen.
De veiligheidsafstand van 1,5 m en het dragen van het masker blijft van toepassing behalve:
 • Voor mensen die met elkaar onder hetzelfde dak wonen;
 • Voor mensen onderling die elkaar ontmoeten in het kader van duurzame contacten;
 • Voor kinderen tot 12 jaar;
 • Tussen begeleiders enerzijds en hulpbehoevende personen anderzijds.

istockphoto-1205694677-612x612

LAATSTE NIEUWS OP 03.10.21

Alledaagse leven

 • Hoe zit het met toerisme?

  Niet-essentiële reizen voor recreatie en toerisme van en naar België zijn verboden. Alleen noodzakelijke reizen van en naar België worden toegestaan. De details van deze maatregel worden gedetailleerd in het "" Internationale "deel van deze FAQ.

  Alle soorten accommodatie (vakantiedorpen en campings, hotels, aparthotels, lodges , B & B's) inclusief hun gemeenschappelijke sanitaire voorzieningen zijn open, met uitzondering van hun restaurant, hun drankwinkel en hun andere gemeenschappelijke voorzieningen. (Bijv. Sportschool, enz. .).

  Accommodatie die open blijft, kan gasten toegang geven tot het zwembad (met uitzondering van recreatie- en subtropische gebieden) zolang ze voldoen aan de regels van het protocol dat van toepassing is op zwembaden. Voor het aantal gasten per wooneenheid gelden dezelfde regels als voor privébijeenkomsten thuis.Dat wil zeggen dat elk huishouden bevoegd is om onderling of met maximaal duurzaam nauw contact een wooneenheid te huren.