ID : 1400813803618652 ID : 1571460719846015

Onze nieuwsberichten

image

image

19 apr 24

Hedendaagse kunsttentoonstelling De reis in Xhignesse

Van 22 juni tot 8 september 2024

  • Blootstelling

De reis naar Xhignesse is een tentoonstelling van hedendaagse kunst georganiseerd door de vzw Lieux Communs. Elk jaar neemt het de kerk Saint-Pierre de Xhignesse in Hamoir over.

Ingebed in een groen landschap en een gehucht met een intacte charme, is de kerk Saint-Pierre de Xhignesse een Romaans gebouw uit de 11e eeuw, geklasseerd als uitzonderlijk erfgoed in Wallonië .

De hele zomer

Het is hier dat acht kunstenaars door middel van schilderijen, tekeningen, sculpturen, installaties en keramiek ervoor hebben gekozen om in dialoog te gaan met deze uitzonderlijke plek.

Kijkers kunnen datoverweeg deze werken terwijl ze zich laten onderdompelen en leiden door hun eigen verbeeldingskracht.

Een tentoonstelling georganiseerd door de vzw Lieux Communs in samenwerking met het VVV-kantoor van Hamoir .

Ook deze zomer ontmoet de Voyage à Xhignesse je in Hamoir.

 


image

image

22 feb 24

SPRIMONT Een bezoek aan het interpretatiecentrum Pierre

Uniek in België is de museumruimte van het Steeninterpretatiecentrum, gelegen in het hart van een actieve steengroevesite in een opmerkelijk gebouw.

Het is de thuisbasis en speeltuin voor steenbeeldhouwers. Het is een levendige plek die de zeldzame kans biedt om kunstenaars te zien creëren.

HET STENEN INTERPRETATIECENTRUM

Het steenmuseum is sinds 1985 gevestigd in de voormalige elektriciteitscentrale van de steengroeven van Sprimont. Een bijzonder gebouw, gebouwd op instigatie van Mathieu Van Roggen, directeur van de steengroeven van Sprimont begin 20e eeuw. De architectuur is bijzonder esthetisch en netjes. De energiecentrale, een etalage van de steengroeve en uitgerust met de allernieuwste technologische apparatuur, plaatste elektrische energie op een echt voetstuk: de machines zijn geplaatst op een terrazzovloer met daarop twee beelden ter ere van Zénobe Gramme die het middelpunt van de kamer van het gebouw omlijsten : een Art Nouveau elektrisch paneel. In dit gebouw is nu het Stone Interpretation Center gevestigd.

Het monumentale gebouw is gerenoveerd met respect voor de materialen en zijn industriële wortels en vergemakkelijkt de toegang voor mensen met beperkte mobiliteit.


14 feb 24

Chique, je VisitWallonia Pass geeft recht op 10% korting?

Op smartphones

De nieuwe VISITWallonia.be Pass is gratis , voor iedereen toegankelijk en onbeperkt .

Klik op onderstaande knop om het aanmeldformulier in te vullen. Neem uw smartphone, open de e-mail met de registratiebevestiging en volg de instructies om de VISITWallonia.be Pass web-app op het startscherm van uw telefoon te installeren.

Ik heb geen smartphone

Voor gebruikers zonder smartphone is er een kaartalternatief beschikbaar. Raadpleeg de lijst met distributiepunten voor de fysieke versie van de Pass .

Hoe het werkt ?

Profiteer van meer dan 200 voordelen en een selectie van goede deals van het moment ! Zodra uw VISITWallonia.be Pass op het startscherm van uw smartphone is geïnstalleerd, raadpleegt u de lijst met beschikbare aanbiedingen. Om van het gewenste voordeel te genieten, raadpleegt u de voorwaarden van het aanbod en laat u uw QR-code scannen bij de toeristische operatoren!

Sommige operatoren hebben een systeem opgezet in hun online loket waarmee u uw Pass-nummer of een promotiecode kunt invoeren om direct te profiteren van de online korting . Deze informatie is terug te vinden in de algemene voorwaarden van elke aanbieding.

Pasaanbiedingen wisselen het hele jaar door!

Aarzel niet om regelmatig de catalogus met voordelen die u ter beschikking worden gesteld te raadplegen door de web-app Pass VISITWallonia.be op uw smartphone te raadplegen of via de catalogi van onze partnersvan de Pass hieronder: