°C

Durbuy "Kleinste stad ter wereld"

Durbuy wordt vaak gepromoot als "de kleinste stad ter wereld": deze toeristenslogan verwijst naar een charter van concessies verleend door koning Jean de Bohème, graaf van Luxemburg, die in 1331 de stad van de randen de status van stad gaf. van de Ourthe.

Het kasteel op een rotsachtig voorgebergte ziet er romantisch uit. Aan zijn voeten ligt een klein stadje met stenen, bewaard gebleven door de tijd. Omringd door een rivier (Ourthe), heuvels en bossen lijkt de "kleinste stad ter wereld" voor alles beschut. Het halfronde plan laat zien dat de rivier er ooit langs liep.

Wie beter dan de link naar deze site kan u informeren over de geschiedenis, maar ook over alle mogelijkheden van een bezoek aan deze mooie kleine stad die u absoluut moet ontdekken of beoordelen voor uw grootste plezier

Moeilijk te verplaatsen voor chaisards


Durbuy, 20 'met de auto vanaf La Grange de David

David , résident à Bordeaux, visite Durbuy Quoi de mieux qu'une jolie terrasse ombragée pour se reposer un instant Ville touristique se conjugue avec ville commerçante Le château On se sent tout petit face à cette roche !