1651987424941877 498-669-0175

LUIK: De rivierpendel

Bron WIKIPEDIA

De dienst werd in 2016 gelanceerd door de provincie Luik , de stad Luik en de bvba ""Nautic Loisirs"" met een boot, de Vauban , en 3 opstapplaatsen ( Boverie park , Saucy en Grand Curtius loopbrug ) 1 .

In 2017, met 45.000 aanwezigen in 2016, werd het systeem versterkt met de komst van een tweede boot, de Atlas V , en de toevoeging van 3 nieuwe stops tussenCoronmeuse en de Pont de Fragnée .

Om de zichtbaarheid van de dienst te vergroten, werd in 2018 een rivierknooppunt geïnstalleerd op de Édouard Van Beneden-kade tegenover het Aquarium-Museum . Deze is ontworpen om te dienen als opstapplaats voor riviershuttles en de toeristenvloot 2 .

In hetzelfde jaar verving de Frère-Orban , speciaal gebouwd voor de River Shuttle, 25 m lang en geschikt voor 150 personen, de Atlas V 3.

Route en stations

Tussen twee stops duurt het 10 tot 15 minuten.

De volledige overtocht, van Fragnée naar Coronmeuse , duurt 1 uur.

De River Shuttle-route begint bij de halte Fragnée aan de Gloesener-kade , iets stroomafwaarts van de Fragnée-brug , op de rechteroever van de Maas .

De shuttle gaat de rivier af en steekt overDe voetgangersbrug La Belle Liégeoise waar het zijn tweede halte bereikt, de Guillemins-halte op de quai de Rome op de linkeroever, tegenover het Boverie-park .

Het vervolgt zijn pad en passeert achtereenvolgens de Albertbrug I. en Kennedy om de halte van de rivier de Pool te bereiken aan de Quai Edouard Van Beneden tegenover het Aquarium-Museum .

De shuttle gaat dan onder dePittige loopbrug om de vierde halte Centre ville aan de Quai Sur-Meuse te bereiken .

Vervolgens steekt het debogen en de Maghin-bruggen over om te stoppen bij het historische Heart- station op de Godefroid Kurth-kade voor de Grand Curtius .

Ten slotte gaat het onder de Atlasbrug door om de laatste halte, Coronmeuse , op de Quai de Wallonie te bereiken .

La navette fluviale de Liège A quai 6 stops