1651987424941877

STAVELOT de Coo-waterval

Op niet meer dan 30 minuten rijden van uw cottage kunt u de Coo-waterval ontdekken in STAVELOT.

Bron: OFICE DU TOURISME DE STAVELOT

Rond de belangrijkste natuurlijke waterval van België en perfect geïntegreerd in het omringende landschap, is het dorp Coo een belangrijk recreatiecentrum.

De oudste vermelding van het dorp Coo, in het Latijn "collo", dateert van 1307. Een molen waarvan het bestaan in 1483 wordt bevestigd, werd voorzien van water uit Amblève. Naar alle waarschijnlijkheid stonden de monniken van de Abdij van Stavelot aan de oorsprong van de constructie van een meander van de rivier om de molen te voeden en geen waterval te creëren, maar het is waarschijnlijk dat het water echter soms overstroomt en verspreid over de aangrenzende rotsen ...

Aan het begin van de 19e eeuw trok de waterval mensen aan ... en merk! Coo was zelfs een van de "Spa Amusements" -circuits. Regionaal toerisme was geboren!En sinds 1955 is er aan de voet van de waterval een pretpark aangelegd, perfect geïntegreerd in de natuur. Het is niet opgehouden zichzelf te vernieuwen om vandaag Plopsa Coo te worden .

De stoeltjeslift is nog steeds een van Coo's meest aantrekkelijke activiteiten ... om nog maar te zwijgen over kajakken.

In het dorp staat een 18e-eeuwse kerk, gewijd aan Sint Andreas.

Ten slotte vormt de waterkrachtcentrale een sterke economische schakel voor de hele regio. Functioneel sinds 1973, is het de grootste energieopslaginstallatie die 's nachts in België wordt gepompt. De ondergrondse constructie van de meeste werken van de energiecentrale heeft de schoonheid van de natuurlijke site behouden.