1651987424941877 498-669-0175

STAVELOT de waterval van Coo


COO'S CASCADE

Niet meer dan 30 autominuten vanaf uw gîte

En dat kan je ontdekken in Stavelot

Bron: TOERISTENBUREAU STAVELOT

Rondom de belangrijkste natuurlijke waterval van België en perfect geïntegreerd in het omringende landschap, is het dorp Coo een belangrijk recreatiecentrum.

De oudste vermelding van het dorp Coo, in de Latijnse vorm "collo", dateert uit 1307. Een molen waarvan het bestaan wordt aangetoond vanaf 1483 werd geleverd door water uit de Amblève. Naar alle waarschijnlijkheid zouden de monniken van de abdij van Stavelot aan de oorsprong liggen van de ontwikkeling van een bocht in de rivier om de molen te bevoorraden en niet om een waterval te creëren, maar het is waarschijnlijk dat het water soms overstroomde en verspreid over de omliggende rotsen ...

Al aan het begin van de 19e eeuw trok de waterval veel mensen ... en beroemd!Coo maakte inderdaad deel uit van het circuit "Spa amusements". Het regionale toerisme was geboren! En in 1955 werd aan de voet van de waterval een pretpark aangelegd, perfect geïntegreerd in de natuur. Het is nooit opgehouden zichzelf te vernieuwen en is vandaag Plopsa Coo geworden .


De stoeltjeslift is nog steeds een van de meest aantrekkelijke activiteiten in Coo…

zonder de kajak te vergeten.Het dorp herbergt een 18e-eeuwse kerk, gewijd aan Saint André.

Ten slotte vormt de waterkrachtcentrale een sterke economische schakel voor de hele regio. Het is in bedrijf sinds 1973 en is de grootste energieopslaginstallatie voor nachtelijke pompen in België. De ondergrondse constructie van de meeste werken van de energiecentrale heeft de schoonheid van de natuurlijke site behouden.

Cascade de Coo